ГоловнаПолітика

ЦВК просить НБУ спростити видачу грошей на політагітацію

Партії нарікають, що не можуть зняти кошти з рахунків.

ЦВК просить НБУ спростити видачу грошей на політагітацію
Фото: http://obozrevatel.com

Центрвиборчком просить Нацбанк скасувати обмеження при здійсненні фінансових операцій на рахунках виборчих фондів партій та кандидатів у депутати для проведення ними передвиборної агітації, а також забезпечити роботу банківських установ у вихідні та святкові дні.

Відповідне звернення до НБУ ЦВК затвердила на засіданні.

До ЦВК надійшла спільна заява представників партій "УДАР", ВО "Батьківщина", ВО "Свобода", а також від Партії регіонів і Компартії щодо встановлення обмежень при перерахуванні коштів виборчих фондів партій-суб'єктів виборчого процесу для проведення передвиборної агітації.

Представники партії зазначили, що незважаючи на норми закону (Про вибори народних депутатів України) про те, що партії можуть використовувати кошти зі своїх виборчих фондів на рахунках в банках без обмежень, деякі з банківських установ все-таки такі обмеження встановлюють.

Зокрема, за твердженням представників партій у ЦВК, окремі банки дозволяють знімати з відповідного рахунку не більше за 150 тис. грн протягом одного робочого дня. Крім цього, партії скаржаться на те, що не можуть зняти кошти зі своїх рахунків у вихідні та святкові дні.

Вивчивши подану заяву члени ЦВК звернулися до НБУ з проханням усунути відповідні проблеми і в зв'язку з швидкоплинністю виборчого процесу забезпечити роботу банківських установ у вихідні та святкові дні.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія перерозподілила видатки, передбачені її кошторисом на підготовку та проведення виборів Верховної Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram