ГоловнаПолітика

Путін: Участь у СОТ розширить економічні зв'язки Росії й України

Росія й Україна співпрацюють давно.

Путін: Участь у СОТ розширить економічні зв'язки Росії й України

Вступ Росії у СОТ і приєднання України до Договору про зону вільної торгівлі із СНД розширять можливості російсько-українського торгово-економічного співробітництва.

Про це заявив президент Росії Володимир Путін на зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем в Сочі.

"Росія й Україна співпрацюють давно, і нові інструменти (що з'явилися після приєднання Росії до СОТ) дають нам можливості розширювати торгові відносини", - зазначив Путін.

Він нагадав про те, що РФ днями приєдналася до Організації. "Україна давно стала членом СОТ, крім того, наші домовленості дозволять нам розширювати торгово-економічні зв'язки, які й без того значущі і для Росії, і для України", - зазначив президент РФ. "Не секрет, що основні ринки збуту товарів знаходяться в Російській Федерації, я вже не кажу про сільгосппродукцію", - сказав Путін, нагадавши, що близько 70% експорту сільгосппродукції України припадають на Росію.

Ще однією перспективною сферою співпраці Путін вважає високотехнологічні галузі. "В атомній енергетиці, космосі, суднобудуванні, авіації, моторобудуванні існувати окремо (Росії й Україні) буде дуже складно", - переконаний глава російської держави.

Янукович запевнив, що Україна має намір використовувати нові можливості для розвитку торговельних відносин із Росією в рамках СОТ. "Для України Росія є одним з головних партнерів у торговельних відносинах", - сказав він. Янукович запропонував Путіну обговорити на сьогоднішніх переговорах, "щодо яких груп товарів буде змінено режим торгівлі". "Поговорімо про перспективи - що можна зробити, щоб розширити ринки збуту товарів, ми зацікавлені в тому, щоб об'єднати зусилля, щоб ми з вами могли працювати на ринках третіх країн - насамперед СНД та Азії", - запропонував Президент України.

Нагадаємо, в середу, 22 серпня, Росія офіційно стала повноправним 156-м членом СОТ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram