ГоловнаПолітика

На Житомирщині побили активістів, які агітували проти Литвина

А потім їх затримала міліція.

На Житомирщині побили активістів, які агітували проти Литвина
Фото: http://vidsich.org.ua

Громадських активістів руху "Відсіч", які поширювали в місті Новоград-Волинський Житомирської області листівки проти спікера парламенту Володимира Литвина, сьогодні побили невідомі особи, а потім затримала міліція.

Про це повідомила одна з активісток руху Катерина Чепура.

За її словами, активісти проводили акцію проти Литвина в мажоритарному окрузі, де він балотується, в рамках кампанії проти посадових осіб і народних депутатів, причетних до ухвалення мовного закону.

"Від самого початку приїзду в Новоград-Волинський на активістів тиснули і невідомі, і працівники міліції. Після того, як активісти почали роздавати листівки з інформацією про те, що Литвин підписав мовний закон і за нього не потрібно голосувати, на місцевому ринку група невідомих скоїла на них напад, унаслідок чого постраждали кілька людей", - повідомила Чепура.

Коли активісти звернулися в міліцію з приводу нападу, їм запропонували пройти у відділення та написати заяви про напад. Однак, за словами Чепури, коли активісти прийшли в міліцію, їм оголосили, що вони затримані на три доби до встановлення їхніх осіб. За словами Чепури, після того, як активісти висловили незгоду з такими діями міліції, правоохоронці застосували до них силу.

Станом на 14:00 активістів таки випустили з дільниці.

За словами Чепури, міліція також перешкоджала роздачі листівок проти В. Литвина в іншому населеному пункті, який входить до мажоритарного округу, де він балотується - Червоноармійську. Зокрема, міліція вимагала від активістів, щоб вони ішли в дільницю для дачі пояснень, а також забрала в одного з них паспорт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram