ГоловнаПолітика

​Янукович летить до Путіна в Сочі

Однією з головних тем зустрічі буде газове питання.

​Янукович летить до Путіна в Сочі
Фото: president.gov.ua

Сьогодні, 25 серпня, президент РФ Володимир Путін в Сочі зустрінеться зі своїм українським колегою Віктором Януковичем.

Про це повідомила прес-служба Кремля.

Тематики переговорів не повідомляють, але варто зазначити, що візит Януковича не тільки "робочий", а й передвиборний - парламентські вибори в Україні пройдуть у жовтні.

Однією з головних тем, яку практично завжди порушують під час зустрічей російського й українського керівництва, є газове питання. Уже більш ніж два роки Київ порушує питання перегляду газових угод, укладених 2009 року. Російське керівництво неодноразово заявляло, що не бачить підстав для перегляду домовленостей.

За підсумками попередньої зустрічі Путіна і Януковича, що пройшла в Ялті в липні, прем'єр України Микола Азаров заявив про певний прогрес у газовій суперечці Києва та Москви.

Не виключено, що на зустрічі буде розглянуто і долучення України до багатосторонніх інтеграційних об'єднань - Митного союзу, Єдиного економічного простору, формованого Євразійського союзу. Історії об'єднання присвячена значна частина анонсу кремлівської прес-служби.

Російська сторона неодноразово заявляла, що Київ повинен сам визначитися зі вступом у Митний союз Росії, Білорусі та Казахстану й участю в ЄЕП. За підсумками зустрічі в Ялті Путін заявив, що Росія та її партнери з МС "ніколи не будуть нікому нічого нав'язувати, це найбільш контрпродуктивний крок". Янукович і собі зазначив, що Україна вдячна за запрошення до Митного союзу й уважно вивчає інтеграційні процеси в його рамках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram