ГоловнаПолітика

Янукович пообіцяв Литвину програму розвитку української мови до виборів

На реалізацію заходів із підтримки держмови виділять гроші з бюджету.

Янукович пообіцяв Литвину програму розвитку української мови до виборів

Спікер Володимир Литвин повідомив, що Президент Віктор Янукович зацікавлений у затвердженні парламентом до виборів загальноукраїнської програми розвитку української мови.

Про це він сказав журналістам у Житомирській області.

Спікер зазначив, що 23 серпня в нього відбулася тривала зустріч із Президентом, на якій передусім обговорювали питання ухвалення такої програми.

"Позиція Президента полягає також у тому, що потрібно затвердити цю програму загальнодержавну до виборів", - сказав він.

Також, за його словами, Янукович підтримує необхідність забезпечення фінансування цієї програми вже в поточному році, а також передбачити кошти на її реалізацію в державному бюджеті на 2013 рік.

Спікер не зміг відповісти про те, яка за попередніми оцінками сума необхідна на виконання програми в поточному році, відзначивши при цьому, що спершу програму повинні вивчити фахівці та дати свою оцінку.

Крім того, спікер серед необхідних заходів із розвитку української мови назвав необхідність обов'язкової здачі абітурієнтами на всі без винятку спеціальності тестування з української мови та літератури.

Він також вважає за необхідне ввести обов'язкову здачу претендентами на заняття державних посад іспиту на знання української мови.

Нагадаємо, Литвин також виступає за те, щоб реалізацію закону про мовну політику здійснювали винятково за рахунок місцевих бюджетів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram