ГоловнаПолітика

Магера: рішення ВАСУ про реєстрацію Сацюка є ганьбою для судової системи

Заступник голови ЦВК здивований подібним рішенням.

Магера: рішення ВАСУ про реєстрацію Сацюка є ганьбою для судової системи
Фото: www.moemisto.com.ua

Заступник голови ЦВК Андрій Магера вважає ганьбою для судової системи України рішення Вищого адміністративного суду України, який визнав протиправними його дії і дії члена комісії Валерія Шелудька під час підготовки до розгляду на засіданні Центрвиборчкому питання про реєстрацію колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка кандидатом у народні депутати.

Про це Магера сказав сьогодні після засідання ВАСУ.

"З юридичного погляду я, чесно кажучи, здивований подібним рішенням. Тільки-но отримаю копію цього рішення, то обов'язково доведу його до відома громадськості, щоб усі подивилися, яким чином нібито порушення регламенту (діяльності ЦВК, - ред.) дії членів Центральної виборчої комісії визнають незаконними", - сказав Магера.

При цьому він зазначив, що повноваження членів ЦВК визначає тільки закон про Центральну виборчу комісію.

"Цей перелік повноважень не може розширюватися, звужуватися регламентом Центральної виборчої комісії, затверджений актом ЦВК, а саме постановою", - додав він.

Магера повідомив, що вивчить можливість оскарження цього рішення у Європейському суді з прав людини.

"Буду вивчати можливість для такого звернення", - зазначив він.

Нагадаємо, Київський апеляційний адміністративний суд скасував рішення про реєстрацію екс-першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка кандидатом у депутати по округу 62 в Житомирі, визнавши його протиправним.

Крім скасування реєстрації Сацюка, суд також визнав протиправними дії двох членів Центрвиборчкому від опозиції - Андрія Магери та Валерія Шелудька.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram