ГоловнаПолітика

МЗС сподівається на асоціацію з ЄС цього року

Проведення виборів ВР відповідно до європейських стандартів стане підставою для підписання.

МЗС сподівається на асоціацію з ЄС цього року
Фото: Дмитрий Алексеенко

Директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Олег Волошин повідомив, що в МЗС сподіваються на підписання Угоди про асоціацію України та Європейського Союзу до 2013 року.

Про це він сказав під час круглого столу.

Він зазначив, що проведення виборів Верховної Ради відповідно до європейських стандартів стане підставою для підписання угоди.

"Ми дуже розраховуємо, що після того, як ці вибори минуть відповідно до високих стандартів.., до кінця року ми зможемо вийти на підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Для нас це принципово", - сказав він.

Волошин також зазначив, що текст угоди прискорено та відповідно до практики готують до підписання у зв'язку з тим, що він технічно не готовий.

Також він наголосив, що проведення виборів відповідно до високих демократичних стандартів є найбільш показовим підтвердженням демократії в країні.

Нагадаємо, 19 липня міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко повідомив, що в Брюсселі представники України і Європейської комісії парафували текст Угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною і ЄС, який є невід'ємною частиною Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram