ГоловнаПолітика

Об'єднання українців Росії остаточно ліквідували

Колегія залишила без задоволення скаргу представників організації.

Об'єднання українців Росії остаточно ліквідували
Фото: ukrros.info

Сьогодні, 23 серпня, Апеляційна колегія Верховного суду РФ підтвердила законність рішення про ліквідацію загальноросійської громадської організації "Об'єднання українців Росії" за порушення закону про громадські організації.

Про це повідомила під час оголошення рішення суддя Галина Манохіна.

Таким чином, колегія залишила без задоволення скаргу представників організації.

Представники організації в суді просили зберегти статус об'єднання, зазначаючи, що вона служить на благо громадян як України, так і Росії, і серед можливих порушень закону немає таких, які зачіпали б чиїсь права.

Нагадаємо, 18 травня Верховний суд Росії ухвалив рішення про ліквідацію Об'єднання українців Росії та виключення його з Єдиного державного реєстру юридичних осіб.

Після цього МЗС України поширив заяву, в якій було зазначено, що рішення Верховного суду РФ свідчить про упереджене ставлення в Росії до діяльності української діаспори.

9 квітня Міністерство юстиції Росії зареєструвало нову Федеральну національно-культурну автономію "Українці Росії", на установчий з'їзд якої не пустили українських журналістів, а українська діаспора заявляла, що нову організацію створюють без її відома.

26 травня 2012 року в Москві представники української діаспори ухвалили рішення про створення Українського конгресу Росії (УКР) - всеросійської організації української громади в РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram