ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Ющенко вважає своєю місією розповісти українцям про монстрів

Президент не впевнений у демократичній передачі влади в країні.

Ющенко вважає своєю місією розповісти українцям про монстрів

Екс-президент Віктор Ющенко називає завданням своєї політичної сили на виборах пояснити населенню, що в українській політиці є два монстри - Партія регіонів і "Батьківщина".

Про це він заявив в інтерв'ю "Газеті по-українськи".

"Хочемо донести до українців те, що вони до кінця не почули. Але не криком, не бігборди розмальовувати на дорогах. Головне - встигнути пояснити, що у вищій лізі працюють два монстри - Партія регіонів і "Батьківщина". Вони грають на пониження вибору та якості української політики. Це війна", - заявив він.

"Тому ми звикли, що в нас ці слова "фронт", "агресія" - атрибутика повсякденного політичного життя. Я не впевнений, що правляча партія вже зможе демократично передати владу. Не впевнений, що ті, хто хоче влади, - чесно і демократично її можуть отримати. Тому їм потрібні "фронти", - сказав Ющенко.

Він також розкритикував ухвалений владою та опозицією закон про вибори.

"Суміш опозиції і влади призвела до того, що об'єднали в один виборчий закон гірший варіант пропорційної системи із закритими політичними списками і гірший варіант мажоритарної частини виборів із кримінальним підтекстом. Ми проведемо чесні вибори? Ні!" - переконаний екс-президент.

Він також вважає, що новий закон про вибори народних депутатів надає широкі можливості для фальсифікацій і проходження у Верховну Раду осіб з сумнівною репутацією.

"Не було в нас більшого закону з провокативними можливостями фальсифікацій, аніж цей. Ми не отримали відповіді на запитання щодо депутатської недоторканності. Тому в політику й далі йде криміналітет, дуже часто рецидивісти. І це рішення підтримала опозиція", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram