ГоловнаПолітика

Кабмін направить 5,6 млрд. гривень на підвищення безпеки на дорогах

Уряд ставить за мету зменшити кількість загиблих у ДТП на 25-30%.

Кабмін направить 5,6 млрд. гривень на підвищення безпеки на дорогах
Фото: Виталий Мирошниченко

Уряд в період до 2016 року виділить 5,59 млрд гривень із держбюджету на підвищення рівня безпеки дорожнього руху.

Про це йдеться в постанові уряду №771 від 8 серпня.

Цією постановою Кабмін затвердив концепцію державної цільової програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху до 2016 року.

Крім того, на реалізацію програми планується виділити 20,3 млн гривень з інших джерел.

Метою програми є зниження рівня аварійності та тяжкості наслідків дорожньо-транспортних пригод, створення безпечних і комфортних умов для учасників дорожнього руху, а також поліпшення системи державного управління безпекою дорожнього руху.

Зокрема, серед шляхів підвищення рівня безпеки дорожнього руху Кабмін називає вдосконалення держуправління у цій сфері на основі консолідації відповідних функцій центральних органів виконавчої влади та координації дій органів державної влади і місцевого самоврядування, а також системне введення і належне фінансування заходів з підвищення рівня безпеки дорожнього руху.

Крім того, концепцією передбачається вдосконалення порядку ведення обліку ДТП та проведення аналізу причин їх виникнення, поліпшення профілактичної роботи, спрямованої на запобігання дорожньо-транспортного травматизму, а також підвищення рівня правосвідомості учасників дорожнього руху.

Також передбачається поліпшення експлуатаційних показників автомобільних доріг за параметрами безпеки, впровадження автоматизованих засобів контролю дорожнього руху, насамперед швидкості руху, підвищення рівня безпеки пасажирських та вантажних перевезень та інші заходи.

У разі 100% фінансування програми прогнозується зменшення кількості загиблих у ДТП на 25-30% і наближення до середнього рівня безпеки дорожнього руху країн Європейського Союзу.

Держзамовниками програми визначені Міністерство внутрішніх справ і Міністерство інфраструктури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram