ГоловнаПолітика

Кримські татари закидали Симоненка яйцями

Охоронець закрив лідера Компартії парасолькою.

Кримські татари закидали Симоненка яйцями
Фото: Макс Левин

Близько 50 кримських татар зараз протестують на головній площі в Сімферополі, вимагаючи від лідера КПУ Петра Симоненка вибачитися за свої слова про справедливість депортації татар з півострова 1944 року.

Протестанти зустріли лідера КПУ з криками "Фашист, фашист!" і намагалися кілька разів під час акції закидати Симоненка яйцями, однак охоронець закрив лідера Компартії парасолькою.

Приводом для акції кримських татар став виступ Симоненка в середині травня у Верховній Раді, де обговорювався проект закону про відновлення прав депортированих.

Він тоді заявив, що депортація татар не є злочином і дозволила уникнути громадянської війни в Криму.

"Сьогодні на кримській землі знаходиться неофашист. Ця людина несе зло Криму, і таким людям тут не місце", - сказав журналістам перший заступник голови Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров.

Кримські татари виступали під своїми блакитними національними прапорами і тримали плакати: "Симоненко, - геть з Криму", "Петра Симоненка - під суд!", "Ні поверненню сталінізму в Україні!".

На зустріч Симоненка з виборцями також прийшли близько 300 прихильників КПУ. Вони розгорнули червоні прапори і транспаранти: "Ні корупції", "Поверніть країну народові!".

Порядок забезпечують більше ніж 100 міліціонерів, в тому числі співробітники спецпідрозділу "Беркут".

Нагадаємо, в травні Меджліс кримськотатарського народу просив Парламентську асамблею Ради Європи заборонити Симоненкові в'їзд в країни Європи і можливість його участі в роботі міжнародних організацій в якості члена українського парламенту через його пропаганду ідеї сталінізму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram