ГоловнаПолітика

Симоненко стурбований залежністю України від міжнародних фінансових структур

Політик стверджує, що Україна стоїть на порозі соціального дефолту.

Симоненко стурбований залежністю України від міжнародних фінансових структур
Фото: www.kpu.ua

Про незалежність України можна буде говорити тільки тоді, коли країна повністю звільниться від зовнішнього керівництва.

Про це заявив лідер КПУ Петро Симоненко на прес-конференції в Сімферополі.

Симоненко підкреслив, що напередодні 21-ї річниці незалежності України слід серйозно задуматися про те, що принесли країні ці роки.

"Запитайте в себе, чим ви задоволені за 21 рік? Адже за цей час Україна втратила практично всі свої ресурси. При цьому в незалежність вона входила як одна з 10-ти кращих країн світу", - підкреслив лідер комуністів.

За словами Петра Симоненка, за 21 рік Україна прийшла до того, що розтратила 80% основних своїх фондів, українське село перестало бути джерелом сировини, практично вичерпав свої можливості житловий фонд, 30% ЖКГ непридатні для експлуатації, а решта - потребують ремонту.

"Україна стоїть на порозі соціального дефолту. При цьому поточного року країна повинна повернути 95 мільярдів гривень боргу", - підкреслив він.

Але найбільшою небезпекою Петро Симоненко вважає те, що Україна сьогодні повністю залежна від багатьох міжнародних фінансових структур, адже через співпрацю з МВФ Україні нав'язали невигідну пенсійну реформу, підвищення цін і тарифів.

"Хіба можна говорити про незалежність, якщо ми повністю залежимо від когось, якщо ми практично не володіємо своїми ресурсами. І замість того, щоб зупинитися, продовжуємо віддавати все своє майно, яке залишилося, в чужі руки", - підсумував лідер КПУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram