ГоловнаПолітика

Луценко: вибори в Раду стануть іспитом для Яценюка

Лідером партії "Батьківщина" була і завжди залишатиметься Тимошенко.

Луценко: вибори в Раду стануть іспитом для Яценюка
Фото: www.radiosvoboda.org

Результати парламентських виборів наприкінці жовтня цього року покажуть, чи зможе один з лідерів Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк стати альтернативою діючому Президентові Віктору Януковичу на наступних виборах.

Таку думку в інтерв'ю "Тиждень.ua" висловив екс-міністр МВС Юрій Луценко.

"Арсеній Яценюк однозначно є лідером списку Об'єднаної опозиції. Чи приведе це його до статусу альтернативи Януковича на президентських виборах - покаже результат голосування за партійними списками", - зазначив він.

Також Луценко переконаний, що статус лідера не визначається партійними чи міжпартійними списками.

"Якщо ми добре вивчили урок поразки демократичних сил 2010 року, то повинні запланувати загальнонаціональний "праймериз" кандидатів від опозиції. Належної пори я запропоную організаційну модель цього процесу", - додав він.

При цьому Луценко зазначив, що "лідером партії "Батьківщина" була і завжди залишатиметься Юлія Тимошенко".

"І це не тільки з історичних мотивів, а й тому, що саме Юлія Тимошенко навіть у в'язниці залишається центром української внутрішньої та зовнішньої політики", - вважає екс-міністр.

Він також наголосив, що не боїться так званого "поглинання" партії "Батьківщина" Яценюком. За словами екс-міністра, його більше лякає "продовження мікрогетьманства в опозиційному об'єднанні".

"Сьогодні найголовнішим завданням тандему Яценюка-Турчинова є забезпечення командності лідерів, стійкості і послідовності дій майбутніх депутатів "Батьківщини", - наголосив Луценко.

Нагадаємо, 8 серпня ЦВК ухвалила рішення відмовити Юлії Тимошенко та Юрієві Луценку в реєстрації кандидатами в народні депутати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram