ГоловнаПолітика

​Володимир Сацюк розповість про причини зняття його з передвиборних перегонів

І готується розповісти про події 2004 року.

​Володимир Сацюк розповість про причини зняття його з передвиборних перегонів
Фото: zhitomir.info

Екс-голова СБУ Володимир Сацюк пообіцяв на прес-конференції пояснити справжні причини зняття своєї кандидатури з виборчих перегонів, а також "торкнутися подій 2004 року".

Про це він сказав в ексклюзивному коментарі кореспонденту LB.ua у відповідь на прохання прокоментувати відповідне рішення Київського апеляційного адміністративного суду.

Як повідомляли, в неділю ввечері суд виніс рішення, яким скасував реєстрацію Сацюка кандидатом у нардепи в мажоритарному окрузі №62 у Житомирі. Так було скасовано відповідну постанову ЦВК, а дії двох членів комісії - Андрія Магери та Володимира Шелудька (обидва - за квотою опозиції), що готували її, визнано протиправними. Підставою для судового вердикту послужила інформація про те, що останні п'ять років Сацюк не проживав постійно на території України.

"Зараз я готуюся до прес-конференції, де надам повну інформацію про це. Також планую торкнутися деяких подій 2004 року", - зазначив Сацюк у коментарі.

Як відомо, Володимир Сацюк очолював СБУ за часів Помаранчевої революції, раніше був депутатом третього і четвертого скликань ВРУ. Після подій зими 2004-2005 років залишив межі України.

Коментуючи зняття Сацюка з виборчих перегонів, один з лідерів Об'єднаної опозиції  Сергій Соболєв назвав це "прикладом вибіркового правосуддя", оскільки футболіст Андрій Шевченко також не проживав на території України останні п'ять років, проте суд не оскаржував його реєстрацію ЦВК як кандидата в народні депутати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram