ГоловнаПолітика

У протестуючих проти мовного закону в Миколаєві кинули димову шашку

Міськрада розглядає надання російській мові статусу регіональної.

У протестуючих проти мовного закону в Миколаєві кинули димову шашку
Архив
Фото: Петр Задорожный/LUFA

У Миколаєві перед будівлею міськради, де сьогодні розглядають надання російській мові статусу регіональної, в натовп протестуючих проти такого рішення кинули димову шашку.

Перед будівлею Миколаївського міськвиконкому зібралися два пікети - на захист української мови і на захист російської мови. Перший пікет організувала міська організація ВО "Свобода", представники ВО "Батьківщина" та УНП. Ці пікетники стоять на відстані від учасників другого пікету.

Другий пікет, який розмістився ближче до входу в будівлю і відділений від "свободівців" загонами міліції, організував "Російський блок" і Партія регіонів.

Як розповів журналістам голова Миколаївської міської організації "Свобода" Микола Дерев'янко, приблизно о 09.15 біля їхнього пікету з'явилися міцні молоді люди, які висловлювали погрози й образи на адресу "свободівців". За його словами, вони всіляко проявляли агресію і відверто провокували конфлікт. Потім до лав "свободівців" полетіла димова шашка. У відповідь на обурення з їхнього боку міліція відтіснила близько 5 чоловік з опозиції і повела в будівлю міськвиконкому. На допомогу міліції вийшли бійці "Беркута".

Агресивних молодиків міліція попросила відійти, нікого з них не затримали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram