ГоловнаПолітика

Франція засудила новий вирок Луценкові

МЗС Франції вимагає від України припинити зловживати судочинством.

Франція засудила новий вирок Луценкові

Франція засуджує вирок, винесений колишньому міністру внутрішніх справ Юрієві Луценку 17 серпня.

Про це в коментарі "Тиждень.ua" заявив речник МЗС Франції Венсан Флореан.

"Ми засуджуємо новий вердикт, проголошений у справі Юрія Луценка, який тільки утверджує занепокоєння, яке вже висловлювали Франція та її європейські партнери щодо очевидно несправедливих, політично мотивованих процесів проти Юлії Тимошенко та інших колишніх членів її уряду, які зараз перебувають в опозиції", - заявив Венсан Флореан.

"Ми знову закликаємо Україну припинити зловживати судочинством, поважати принципи правової держави і відповідати своїм міжнародним зобов'язанням", - додав представник МЗС Франції, зазначивши, що тільки на таких підставах можливе подальше зближення з Європейським Союзом і, зокрема, підписання Угоди про асоціацію України і ЄС.

Представник МЗС Венсан Флореан також зазначив, що позиція Парижа збігається з баченням інших країн-членів ЄС, які будуть уважно стежити за перебігом майбутніх парламентських виборів в Україні.

Нагадаємо, 17 серпня Печерський районний суд Києва засудив Луценка до 2 років обмеження волі за службову недбалість у справі про розслідування отруєння Віктора Ющенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram