ГоловнаПолітика

Російська мова стала регіональною в Харкові

Фракція партії "Батьківщина" залишила сесійну залу перед голосуванням.

Російська мова стала регіональною в Харкові
Фото: gumilev-center.ru

Депутати Харківської міськради сьогодні на позачерговій сесії проголосували за надання російській мові статусу регіональної.

"За" ухвалення рішення проголосували 76 депутатів. Фракція партії "Батьківщина" залишила сесійну залу перед голосуванням.

У рішенні сесії наголошується, що російську мову використовуватимуть як другу мову в діловодстві органів місцевого самоврядування, в найменуваннях установ, написах на печатках, офіційних бланках, бланках для голосування і в низці інших випадків.

За даними Всеукраїнського перепису населення за 2001 рік, російську мову рідною визнали 954 900 жителів Харкова (65,9% від загальної кількості).

Як відомо, російській мові вже надали статус регіональної Одеська міська й обласна ради, Запорізька і Донецька обласні ради і Севастопольська міська, а також Луганська, Дніпропетровська та Херсонська облради.

Нагадаємо, 8 серпня Віктор Янукович підписав закон про засади державної мовної політики, що вводить офіційну двомовність у регіонах, де чисельність нацменшин перевищує 10%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram