ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Округ у Київській області найбільший за кількістю кандидатів

Найбільше кандидатів зареєстровано у столичних одномандатних округах.

Округ у Київській області найбільший за кількістю кандидатів

Найбільш конкурентна боротьба за депутатський мандат відбуватиметься в одномандатних округах Києва та Київської області, де загальна кількість виборців становить, відповідно, 2 млн 160 тис. 941 осіб. і 1 млн 461 тис. 87 осіб.

Про це повідомили в Центральній виборчій комісії.

Зокрема, найбільшу кількість - 312 - кандидатів у депутати зареєстровано в столичних одномандатних округах і 294 кандидати - в округах Київської області.

Найменше кандидатів у депутати зареєстровано в одномандатних округах Севастополя - 28 осіб, Херсонській області - 54 і в Чернівецькій області - 50.

При цьому найзапекліша конкуренція за депутатський мандат буде в одномандатному окрузі №95 у Київській області, в якому зареєстровано 48 кандидатів у депутати. У цьому окрузі балотуються, зокрема, колишній голова Київської обласної держадміністрації Євген Жовтяк, якого висунула партія "Українська платформа "Собор", В'ячеслав Кутовий (партія "Батьківщина"), Петро Мельник (Партія регіонів) та інші.

В окрузі №90 у Київській області за депутатський мандат боротьбу вестимуть 47 кандидатів, у тому числі завідувач сектору забезпечення роботи першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Роман Отаманський, народний депутат України Руслан Зозуля (позафракційний), директор Київського обласного центру з інвестицій і розвитку Вадим Коверда (Партія регіонів), актор-вокаліст Григорій Музика (партія "Відродження"), народний депутат Віталій Чудновський (самовисуванець) та інші.

Друге місце за конкурсом займають округи столиці. Зокрема, в окрузі №212 балотуються 39 кандидатів, у тому числі заступник директора дочірнього підприємства "Фуршет Центр" Володимир Кононеко (самовисуванець), народний депутат Кирило Куликов (партія "УДАР"), народний депутат Катерина Лук'янова (самовисуванець), адвокат Тетяна Монтян (самовисуванець), народний депутат Тарас Чорновіл (самовисуванець) та інші.

Найменша кількість кандидатів у депутати - по чотири - зареєстровано в округах №41, 53 в Донецькій області і в округах №45, 49 і 50 Донецької області - 5 кандидатів. Також по 5 кандидатів у депутати боротимуться за мандат в окрузі №81 Запорізької області і в округах №175 і 178 Харківської області.

Нагадаємо, 18 серпня Центральна виборча комісія завершила процедуру реєстрації кандидатів у народні депутати України. На депутатські мандати претендують 5 тисяч 771 кандидат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram