ГоловнаПолітика

У ЦВК сподіваються, що дільниці встигнуть обладнати камерами

Магера розповів, хто вибиратиме фірму для встановлення відеообладнання.

У ЦВК сподіваються, що дільниці встигнуть обладнати камерами
Фото: www.moemisto.com.ua

У Центральній виборчій комісії висловлюють надію, що виборчі дільниці встигнуть обладнати камерами спостереження до парламентських виборів.

Про це заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера.

"Рішення (щодо того, яка фірма встановлюватиме відеокамери) з цього питання ухвалюватиме Кабінет Міністрів. Сподіваюся, що той договір, який буде укладено з виконавцем, дасть можливість офіційно завершити цей процес", - зазначив він.

За допомогою веб-камери неможливо побачити, що бюлетень, видрукуваний невеликим шрифтом, в якому стоїть галочка за партію А, перекладають у стопочку партії Б. І не варто переконувати людей у тому, що відеокамери можуть зафіксувати неправильний підрахунок голосів на виборчій дільниці.

— Андрій Магера

Магера зазначив, що в Центрвиборчкомі сподіваються на повне виконання Закону "Про особливості забезпечення відкритості, прозорості та демократичності виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року".

"Не хотів думати про варіант, коли щось десь не встигнуть. Яким би суперечливим не був цей закон, він є обов'язковим для виконання ЦВК. І ми, зі свого боку, будемо вживати максимум заходів. Але дуже багато залежить від організації, яка встановлюватиме камери", - зауважив представник ЦВК.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія затвердила кошторис встановлення відеоспостереження на виборчих дільницях під час виборів до Верховної Ради. На ці потреби піде в загальному 993 мільйони 600 тисяч гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram