ГоловнаПолітика

У МВС розповіли, чому Мельниченка випустили з в'язниці

Екс-майора можуть знову заарештувати.

У МВС розповіли, чому Мельниченка випустили з в'язниці
Фото: svit24.net

Італійська влада визнала недоцільним далі утримувати Миколу Мельниченка у в'язниці, оскільки адвокат представив документи про надання екс - майору Сполученими Штатами політпритулку і включенні в програму захисту свідків.

Про це заявив речник МВС Володимир Поліщук, пише газета "Сегодня".

"Нацбюро Інтерполу Італії повідомило українських колег, що його випускають з-під варти, але процес екстрадиції в Україну не припиняється. Таким чином, його можуть знову заарештувати, якщо будуть знайдені для цього юридичні обґрунтування", - сказав він.

B українських правоохоронних органах впевнені, що епопея з екстрадицією Миколи Мельниченка з Італії ще триває, а вирок місцевого суду є свого роду тимчасовою індульгенцією.

У свою чергу начальник відділу зв'язків зі ЗМІ Генпрокуратури України Юрій Бойченко заявив, що екстрадиційний арешт тривалістю 40 днів спеціально передбачено для вирішення процесуальних нюансів. "Цей термін ще не минув, він закінчується 12 вересня, і за час, що залишився, все може змінитися, як, власне, і статус Мельниченка. Кримінальна справа в Україні проти нього не припинялася, і від кримінального переслідування його ніхто не звільняв", - сказав він.

Як відомо, Мельниченка було затримано 3 серпня в аеропорту Неаполя за ордером, виданим українським бюро Інтерполу, відразу після прибуття авіарейсу з Вашингтона. Там Мельниченко просидів 12 днів. Зараз вирішується питання про екстрадицію його в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram