ГоловнаПолітика

Євродепутат обурений, що Тимошенко і Луценка не буде в Раді

У Європейському парламенті хочуть поговорити про недемократичні вибори в Україні.

Євродепутат обурений, що Тимошенко і Луценка не буде в Раді
Чарльз Теннок
Фото: pinchukfund.org

Проведення парламентських виборів без лідерів опозиції - Юлії Тимошенко та Юрія Луценка - є ганьбою для влади України.

Таку думку висловив депутат Європарламенту Чарльз Теннок (Група європейських консерваторів і реформістів), повідомляє сайт Тимошенко.

"Особисто для мене парламентські вибори в Україні без опозиційних лідерів - ганьба, а їхній результат не буде реальним вердиктом народної думки, і ця ситуація підірве легітимність обраних парламентаріїв", - сказав Теннок.

Євродепутат також додав, що ініціюватиме окрему доповідь Європарламенту щодо недемократичності парламентських виборів в Україні.

Найближчим часом західні правозахисники видадуть комюніке, у якому висловлять повну підтримку праву екс-прем\'єра й екс-міністра зареєструватися кандидатами в народні депутати

— координатор європейської правозахисної організації "Рух солідарності" Александр Мітц (Нідерланди)

"За угодою, Європейський парламент, коли спостерігає за виборами в країнах ОБСЄ, працює у форматі "трійки" з ОБСЄ та Радою Європи, готуючи спільну фінальну доповідь. Водночас це добровільна згода, і я за потреби закликатиму Європарламент підготувати окрему доповідь, яка висвітлить недемократичний клімат, у якому проводять ці вибори", - наголосив він.

Тим часом депутат Європарламенту, віце-президент Європейської народної партії Яцек Сарюш-Вольський (Група народних партій, Польща) додав, що відмова ЦВК зареєструвати Тимошенко і Луценка кандидатами в народні депутати є продовженням політики діючої влади на усунення лідерів опозиції від участі в політичному житті країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram