ГоловнаПолітика

Тернопільський депутат подав до суду на Симоненка

Стверджує, що головний борець за права пролетаріату поглумився над держсимволами.

Тернопільський депутат подав до суду на Симоненка
Фото: www.kpu.ua

Депутат Тернопільської обласної ради Володимир Петровський подав до Печерського районного суду міста Києва позов до глави Компартії Петра Симоненка у зв'язку з його висловлюваннями про Державний Герб України.

Депутат облради просить суд визнати висловлювання Симоненка такими, що принижують його честь і гідність як громадянина України.

"У роки Другої світової війни саме нацисти переслідували всіх, хто виступав під жовто-блакитним прапором і тризубом. Вони діяли як комуністи - знищували мирне населення, яке хотіло своєї держави. Тож зараз дії комуністичного керівництва є продовженням переслідування всього українського", - переконаний Петровський .

Заява Петра Симоненка - наруга над державними символами. Згідно з українським законодавством, - це злочин. Однак українські правоохоронні органи не реагують. Вони працюють тільки на замовлення, коли "згори" скажуть "фас"

— народний депутат від фракції НУ-НС і глава Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв

Крім того, він звернувся до голови СБУ Ігоря Калініна з депутатським зверненням щодо перевірки заяви про факт скоєння Симоненком злочину, передбаченого статтею 338 Кримінального кодексу України, - наруга над державними символами.

Нагадаємо, 9 серпня лідер КПУ заявив, що держава не може існувати під символом, "з яким зустрічали Гітлера під час війни і під яким вбивали невинуватих людей".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram