ГоловнаПолітика

Опозиція обіцяє звільнити Луценка і Тимошенко

В опозиції називають замовним другий вирок екс-міністру.

Опозиція обіцяє звільнити Луценка і Тимошенко
фото из архива
Фото: byut.com.ua

Об'єднана опозиція "Батьківщина" обіцяє звільнити Юлію Тимошенко, Юрія Луценка й інших політичних ув'язнених після перемоги на парламентських виборах.

Про це йдеться в заяві "Батьківщини", повідомляє прес-служба БЮТ.

В опозиції зазначають, що винесений сьогодні вирок Луценкові має замовний характер..

"Суд виніс цей вирок, незважаючи на очевидну відсутність у діях екс-міністра внутрішніх справ складу злочину і доказів його провини, незважаючи на те, що сам потерпілий у справі неодноразово заявляв, що не має претензій до Луценка", - відзначили в опозиції.

"Абсолютно замовне рішення суду було винесено без урахування Конституції та кримінально-процесуального законодавства, з грубим порушенням прав людини, що вкотре підтвердило існування вибіркового правосуддя і політичних репресій в Україні", - йдеться в заяві.

В опозиції зазначають, що черговий ганебний вирок продемонстрував, що влада готова ігнорувати правові аргументи, міжнародні конвенції, резолюції європейських інституцій, рішення Європейського суду з прав людини, все що завгодно, тільки би не допустити до участі в активному політичному житті Луценка, лідера опозиції Тимошенко й інших опонентів режиму.

Нагадаємо, сьогодні Юрія Луценка було засуджено до 2 років обмеження волі у справі про організацію незаконного стеження під час розслідування отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка.

Раніше, 27 лютого 2012 року, Печерський райсуд Києва засудив Луценка до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram