ГоловнаПолітика

Тимошенко попросила ЄС розслідувати приватизацію Межигір'я, - Власенко

Власенко розраховує, що європейські активи Януковича арештують.

Тимошенко попросила ЄС розслідувати приватизацію Межигір'я, - Власенко
Фото: http://obozrevatel.com

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко звернулася до правоохоронних органів країн Євросоюзу з заявами щодо розслідування корупційних афер керівництва України.

Про це під час інтернет-конференції на порталі "ЛігаБізнесІнформ" 17 серпня заявив адвокат Тимошенко Сергій Власенко.

Він зазначив, що йдеться про так звану приватизацію оточенням Януковича "Укртелекому", "вишки Бойка", масштабної корупції під час будівництва об'єктів Євро-2012, а також про незаконну приватизацію Межигір'я.

"Сподіваюся, що під час розслідування цих корупційних дій (гроші від яких опинилися в Європі) правоохоронні органи європейських країн порушать необхідні кримінальні справи, а також почнуть арештовувати європейські активи сім'ї Януковича", - додав Власенко.

Говорячи про санкції, він також нагадав, що в Конгресі та в Сенаті США є низка проектів резолюцій, які передбачають різні санкції до української влади "за грубе порушення засад демократії в Україні". Власенко вважає, що йдеться також про заморожування активів сім'ї Януковича в Сполучених Штатах.

Нагадаємо, Комісія США з безпеки та співпраці в Європі (Гельсінкська комісія) попередила: якщо Україна не дотримуватиметься міжнародних стандартів під час проведення виборів, Конгрес прийме такі ж санкції проти нашої країни, як проти Білорусі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram