ГоловнаПолітика

Фермери штурмували будівлю Волинської ОДА

Виробникам молока заборгували молокопереробні підприємства.

Фермери штурмували будівлю Волинської ОДА

Селяни Волинськой області в четвер вимагали від влади області повернути їм гроші за продане і здане молокопереробним підприємствам молоко.

Селяни Ковельського, Шацького, Ратнівського та Старовижівського районів області з плакатами "Геть молочну мафiю!" влаштували пікет біля будівлі Волинської облдержадміністрації й пообіцяли залишатися на місці, "доки не побачать губернатора".

Потім мітингувальники зайшли в будівлю адміністрації і дочекалися її голови - Бориса Климчука, зустрівши вигуками "Ганьба!".

Якщо їх проблема не буде вирішена, вони загрожують перекрити міжнародну трасу Київ - Варшава.

За словами учасника акції - голови асоціації фермерів області Віктора Лук'янчука, селяни вимагають не тільки повернення боргів (борги молокопереробних підприємств області перед селянами-одноосібниками становлять понад 5 млн грн), а й укладення з переробниками молока індивідуальних договорів, оскільки "досі все це трималося на усній домовленості".

На думку керівника фермерської асоціації, в цьому є сенс, тому що молокозаводи в будь-який момент можуть знищити документи, які підтверджують факт боргів.

Дискусія тривала на підвищених тонах більш ніж годину, поки чиновники адміністрації не пообіцяли селянам до 1 вересня хоча б частково провести розрахунки за молоко.

Минулого тижня Климчук під час оперативної наради обурювався, що "молочні "джунглі"- не його справа", і радив селянам даремно "не оббивати пороги обласної адміністрації".

"Ціни на молоко - не наша тема, як і розрахунки за нього. Нехай йдуть до хати директора молокозаводу і там мітингують", - сказав голова Волинської облдержадміністрації журналістам 6 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram