ГоловнаПолітика

Судмедекспертиза підтвердила: Тимошенко може брати участь у судових засіданнях

Стан здоров'я екс-прем'єра не перешкоджає їй осмислювати і висловлювати свої думки.

Судмедекспертиза підтвердила: Тимошенко може брати участь у судових засіданнях
Фото: EPA/UPG

Судово-експертна комісія, ґрунтуючись на даних медичної документації, не бачить медичних протипоказань щодо спроможності Юлії Тимошенко брати участь у заходах поза медичною установою, що вимагають сприйняття й аналітичного узагальнення представленої інформації, висловлення своєї думки та дискусії.

Про це йдеться у висновку судово-медичної експертизи, яку зачитав у суді головуючий суддя Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Станіслав Міщенко.

Зокрема, в документі зазначено, що виявлені в Тимошенко хвороби є хронічними, не важкими і не загрожують її життю.

"Згідно зі щоденниковими записами, загальний стан здоров'я Тимошенко до цього часу слід вважати стабільним, задовільним і якогось стану, що загрожує життю, не зафіксовано", - процитував висновки експертизи суддя.

Судмедекспертиза стану здоров\'я екс-прем\'єр-міністра Юлії Тимошенко не містить прямої відповіді на запитання, чи може вона брати участь у судових засіданнях.

— Сергій Власенко, адвокат

Також Станіслав Міщенко зачитав, що суть і ступінь вираженості клінічних проявів наявності захворювань дають підстави вважати, що стан здоров'я Тимошенко не перешкоджає їй сприймати письмову й усну інформацію, осмислювати та висловлювати свої думки.

Нагадаємо, в засіданні ВСС, на якому розглядають касацію на вирок екс-прем'єру Юлії Тимошенко у "газовій справі", оголошено перерву до 14:00.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram