ГоловнаПолітика

У Донецьку мітингують на підтримку російської мови

На мітинг зігнали бюджетників.

У Донецьку мітингують на підтримку російської мови
Фото: www.gumilev-center.ru

На площі біля будівлі Донецької обласної державної адміністрації розпочався мітинг на підтримку позачергової сесії Донецької обласної ради, яка повинна сьогодні надати російській мові статус державної на території області.

Мітингувальники тримають у руках прапори Партії регіонів і національні стяги України.

Також у руках в учасників мітингу плакати з написами: "Партія регіонів тримає слово", "Партія регіонів виконує свої зобов'язання", "Ми хочемо говорити рідною мовою".

За інформацією "Острова", працівників бюджетних організацій Донецька звільнили від роботи для участі в цьому мітингу. Зокрема, залучено працівників шкіл, які вийшли з відпусток. Так, журналісти зафіксували три шкільні автобуси.

Представників ВО "Свобода" на мітинг не пропускає міліція, мотивуючи тим, що є судова заборона на проведення їхньої акції в цей час і на цьому місці.

Як повідомляли раніше, Донецький окружний адміністративний суд не дозволив Донецькій обласній організації ВО "Свобода" проводити мітинг на площі біля будівлі обласної державної адміністрації під час проходження позачергової сесії Донецької обласної ради, скликаної для надання російській мові статусу регіональної.

Як відомо, в четвер відбудеться позачергова сесія Донецької облради, на якій депутати планують розглянути питання надання статусу регіональної російській мові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram