ГоловнаПолітика

Заступник міністра освіти, якого "звільнив" Азаров, не має наміру йти у відставку

Заступник міністра освіти, якого "звільнив" Азаров, не має наміру йти у відставку
Петр Куликов
Фото: zn.ua

Заступник міністра освіти, науки, молоді та спорту Петро Куліков, чий підпис стоїть під проектом постанови Кабміну, внаслідок якого в серпні стипендії студентів було зменшено на 200 гривень, вважає, що помилку виправлено, тому не планує подавати у відставку.

"Я працюю так, як і працював. Мені ніхто не пропонував писати заяву", - повідомив він, відповідаючи на запитання журналістів, закликавши їх не поширювати "помилкових чуток".

"Ми ухвалили це рішення в понеділок на Кабміні, а вже в середу, на великому Кабміні з голосу було ухвалено відповідні зміни, щоб усунути цю помилку. Тому на сьогодні питання вичерпано, припиніть нагнітати", - сказав Куліков.

Нагадаємо, що зниження рівня студентських стипендій в Україні сталося через недбалість чиновників Міністерства освіти, яких прем'єр-міністр Микола Азаров публічно пообіцяв звільнити під час інтерв'ю п'ятьом українським телеканалам.

За його словами, на додаток до розпоряджень Кабміну ці чиновники випустили власні внутрішні інструкції.

"Іноді трапляється ось таке явище, коли Міністерство на додаток до рішення уряду вирішує випустити якісь роз'яснення, інструкцію про те, як застосовувати це рішення. І ось у цій інструкції, наприклад, сказано, що ті, хто погано вчився, незадовільно, їм базова стипендія зменшується. І природно, довелося розібратися", - заявив Азаров іще 3 серпня.

При цьому він зазначив, що попередив чиновників: якщо винуваті добровільно не напишуть заяви про звільнення, це зроблять розпорядженням уряду.

Прем'єр пообіцяв також, що з 1 вересня цього року стипендії буде збільшено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram