ГоловнаПолітика

Мельниченко вважає, що його намагалися "усунути"

Екс-майор розповів про своє перебування у в'язниці.

Мельниченко вважає, що його намагалися "усунути"
Фото: Макс Левин

Екс-майор Микола Мельниченко вважає, що його затримання було спробою "усунення".

Таку думку він висловив газеті "Сегодня".

"Так, я вже на волі. І можу сказати, що моє затримання стало результатом спецоперації зірвиголів "а-ля Пукач", які намагалися нейтралізувати мене, а можливо, фізично усунути, тому що я багатьом заважаю", - заявив він.

Мельниченко зазначив, що, прилетівши в Неаполь зі США, він на паспортному контролі в аеропорту пред'явив український закордонний паспорт. "Службовець попросив трохи почекати, після чого мене перевели  у спеціальну кімнату і повідомили, що мають запит про те, що я перебуваю в розшуку за лінією Інтерполу. Потім мене відвезли в поліцейський відділок, сказавши, що затримують на 48 годин. І після цього доправили в "Поджореале", - розповів він.

Екс-майор наголосив, що це не СІЗО, не ізолятор тимчасового утримання, а справжня в'язниця для кримінальників і особливо небезпечних злочинців - як виявилося, найжахливіша в усій Італії.

"Боявся я за своє життя? Так. Це було схоже на гру в російську рулетку. Коли зайшов у камеру, назустріч піднявся здоровенний, на голову вищий за мене чолов'яга, весь у татуюваннях. І запитав: "Ти хто?" - зазначив Мельниченко.

За його словами, він навіть вів у в'язниці щоденник, а повертатися в Україну наразі не має наміру.

Нагадаємо, Мельниченка затримали 3 серпня в аеропорту Неаполя за ордером, виданим українським бюро Інтерполу, відразу після прибуття рейсу з Вашингтона.

14 серпня Мельниченка звільнили з в'язниці Неаполя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram