ГоловнаПолітика

Суд пішов думати про долю Тимошенко і Луценка

Представник ВО "Батьківщина" в ЦВК висловив упевненість, що інстанції скасують рішення судів стосовно лідерів опозиції.

Суд пішов думати про долю Тимошенко і Луценка

Судді вищого адміністративного суду, який сьогодні розглядає позовну заяву Об'єднаної опозиції "Батьківщина" до ЦВК із вимогою зареєструвати засуджених екс-прем'єра Юлію Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка кандидатами в народні депутати, вийшли в дорадчу кімнату для складання вироку.

Перед цим під час дебатів представник ВО "Батьківщина" в ЦВК Руслан Князевич висловив упевненість, що інстанції скасують рішення судів стосовно лідерів опозиції.

"Прошу вас враховувати, що справи Юлії Тимошенко та Юрія Луценка перебувають на касаційному етапі ... Упевнений, що інстанції скасують рішення за ними. Якщо цього не відбудеться, то Європейський суд із прав людини відмовиться від своєї позиції і визнає справи Юлії Тимошенко та Юрія Луценка такими, що суперечать міжнародним стандартам", - заявив Князевич.

Центрвиборчком повернеться до розгляду питання про реєстрацію кандидатами в депутати Верховної Ради Юлії Тимошенко і Юрія Луценка, якщо буде відповідне рішення Вищого адміністративного суду щодо цього питання.

— Андрій Магера, заступник голови ЦВК

"Є глибока упевненість, що вони будуть несудимими і ЦВК зареєструє їх", - додав він.

Нагадаємо, 9 серпня Центрвиборчком відмовив екс-прем'єру Юлії Тимошенко та екс-міністру МВС Юрію Луценку в участі в майбутніх парламентських виборах від Об'єднаної опозиції "Батьківщина".

Тимошенко і Луценка засуджено до 7 і 4 років позбавлення волі відповідно за перевищення службових повноважень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram