ГоловнаПолітика

Суд обговорить "незаконність" мовного закону після Дня Незалежності

Позивачі викликають Мартинюка для надання пояснень.

Суд обговорить "незаконність" мовного закону після Дня Незалежності
Фото: gazeta.ua

Окружний адміністративний суд переніс на 29 серпня розгляд позову народного депутата України (фракція "БЮТ-Батьківщина") Юрія Одарченка, в якому він вимагає визнати протиправними дії голови Верховної Ради Володимира Литвина та першого віце-спікера Адама Мартинюка під час розгляду мовного законопроекту, а також визнати ухвалення цього акта незаконним.

Про це заявив головуючий суддя Андрій Федорчук.

Свою відмову суд мотивував тим, що відповідачі не отримали повного тексту позовної заяви.

Рішення про перенесення засідання суд ухвалив у зв'язку з тим, що позивачі висунули додаткові вимоги: викликати на судове засідання Мартинюка для надання пояснень і визнати протиправними дії Литвина, пов'язані з підписанням закону.

Сам Юрій Одарченко заявив, що позивачі ще не визначилися, чи будуть вимагати викликати на судове засідання для надання пояснень голову парламенту Володимира Литвина, але не виключають, що подадуть відповідне клопотання.

Нагадаємо, 31 липня народний депутат з фракції "БЮТ-Батьківщина" Юрій Одарченко подав в Окружний адмінсуд Києва позов з вимогою визнати протиправними дії Голови Верховної Ради В.Литвина та першого віце-спікера А.Мартинюка під час розгляду мовного законопроекту і визнати ухвалення цього нормативного акта незаконним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram