ГоловнаПолітика

Луценко: мені потрібна термінова госпіталізація

Повноцінного лікування екс-міністр так і не домігся.

Луценко: мені потрібна термінова госпіталізація
Фото: EPA/UPG

Колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка не залякало перебування в камері для довічно ув'язнених, проте його фізичний стан "не найкращий" і йому необхідна термінова госпіталізація.

Про це сам екс-міністр заявив в інтерв'ю "Голосу Америки".

"19 місяців в бетонному мішку" не могли не вплинути на моє здоров'я. Фізичний стан, безумовно, не найкращий... Повноцінного лікування я так і не домігся", - зазначив Луценко.

Водночас екс-міністр зауважив, що наодинці лікарі говорять про необхідність термінової госпіталізації, але в складі комісії підписують заготовлені тюремним департаментом рекомендації пити анаболіки і "Креон" (ліки, що містять шлункові ферменти - ред.).

"Однак постійно просити у влади лікування вважаю для себе неприйнятним. Я вирішив домогтися цих своїх прав через скаргу до Європейського суду з прав людини", - сказав Луценко.

Також він зазначив, що з моральним самопочуттям у нього "все набагато краще". "Лук'янівська в'язниця побудована в середині XIX століття. Згідно з "Оксфордською історією тюрем" вона відноситься до системи "тюрем залякування". Але, чесно кажучи, дикунські умови утримання аніскільки не вплинули на мене", - зазначив він.

"Я розумів, що не просто так мене помістили в блок для довічно ув'язнених, а в сусідній камері сидить убивця міліціонерів. Я знав також, що роздруківки з камерної системи відеоспостереження носять "на гору" для втіхи замовників. Звичайно, я розумів, що мене випробовують, водячи по коридорах Генпрокуратури на довгому ланцюгу в наручниках, позбавляючи їжі і туалету на 10-12 годин", - сказав екс-міністр.

За словами Луценка з нього зняло величезний психологічний тягар співчуття і повага, яке він "бачив в очах і відчував у рукостисканнях персоналу, міліціонерів, лікарів, більшості ув'язнених".

Нагадаємо, 27 лютого Печерський районний суд Києва визнав Луценка винним у перевищенні влади і засудив екс-міністра до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram