ГоловнаПолітика

У Харкові невідомі розгромили мовний пікет

Активісти вважають, що напад - справа рук "бойовиків Гепи".

У Харкові невідомі розгромили мовний пікет
Фото: 057.ua

У ніч проти 15 серпня невідомі розгромили пікет проти "мовного" закону в саду Шевченка в Харкові.

Про це повідомляє "Главное" з посиланням на учасників акції протесту.

"15 серпня вночі близько 01.15 до місця розташування пікету підбігли чотири молоді людини в спортивних костюмах з капюшонами, зламали і вкрали чотири державні прапори, зрізали ножами, розірвали і вкрали агітаційні матеріали і речі", - повідомили активісти.

За їхніми словами, "бойовики Гепи, знаючи, що кожну ніч о 1:00 в саду вимикається світло, діяли організовано і сплановано".

"Співробітники міліції, які більше ніж місяць цілодобово стежили за "мовним" протестом (поруч постійно перебували патрульні міліцейські машини) саме цієї ночі "випадково" зникли в невідомому напрямку. Однозначно можна говорити, що наліт на протестувальників є спланованим і зрежисованим міською владою, синхронні дії бандитів і співробітників міліції є тому переконливим підтвердженням", - заявили протестувальники.

Як повідомляли, безстрокова акція протесту проти закону "Про засади державної мовної політики" почалася в Харкові 3 липня з ініціативи місцевих молодіжних організацій. 4 липня міліція розігнала акцію на площі Свободи. 10 серпня після заборони Харківського окружного адміністративного суду протестувальники пішли з площі Свободи і оголосили про продовження акції в мобільному режимі.

За словами активістів, за час акції зібрано до п'яти тисяч підписів противників "мовного" закону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram