ГоловнаПолітика

Ющенко боїться санкцій США проти України

За його словами, нині лунають різні дипломатичні заяви, мета яких - "пустити наші відносини в політичну паузу".

Ющенко боїться санкцій США проти України
Фото: Макс Левин

Екс-президент Віктор Ющенко проти пропозицій, які звучать у США, щоб ввести санкції проти чільних чиновників України.

Так він прокоментував можливість санкцій із боку Конгресу США.

"Якщо сьогодні йти дорогою ізоляції України, не треба бути великим провидцем, щоби сказати, що ми через рік будемо тотально в азіатському просторі. Для мене це погана новина. Бо я переконаний, що тоді ми втрачаємо національний пріоритет і перспективу на найближчі десятки років" , - заявив він.

Ющенко також висловив переконання, що Хартія про стратегічне партнерство між Україною та США сьогодні "не наповнена".

За його словами, нині лунають різні дипломатичні заяви, мета яких - "пустити наші відносини в політичну паузу", але він їх не вітає.

"Це не тому, що я не бачу хвороби внутрішні, які є в Україні. Я їх бачу, але між боями двох угруповань (так Ющенко називає Партію регіонів і "Батьківщину") пам'ятайте, що в нас є 46 мільйонів людей", - зазначив екс-президент.

"І якщо сьогодні ви приймаєте концепцію заморожування або мораторію, або якоїсь політичної паузи у відносинах із Євросоюзом, США, - пам'ятаєте: в політиці пауз немає. В цей час працює абсолютно зворотний до українського інтересу процес - це наше інтегрування в азійський простір, до вчорашнього дня", - наголосив Ющенко.

Як відомо, минулого місяця в США конгресмен-республіканець Крістофер Сміт подав до Конгресу проект резолюції щодо заохочення прав людини і демократії в Україні, який передбачає закликати владу США накласти заборону на видачу віз українським офіційним особам, які беруть участь у переслідуванні опозиції і інших серйозних порушеннях прав людини й антидемократичних діях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram