ГоловнаПолітика

Підозрюваного в замаху на Путіна вирішили екстрадувати

Скаргу Осмаєва відхилили.

Підозрюваного в замаху на Путіна вирішили екстрадувати

Апеляційний суд Одеської області залишив чинним рішення Малиновського районного суду Одеси про екстрадицію підозрюваного в підготовці замаху на президента Росії Володимира Путіна Адама Осмаєва.

Таке рішення суд ухвалив на засіданні у вівторок.

Суд відхилив відповідну скаргу захисту Осмаєва. Рішення набуло чинності з моменту його ухвалення і оскарженню не підлягає.

Раніше адвокат, який представляє в суді інтереси дружини Осмаєва, повідомив, що Генпрокуратура схвалила запит російської сторони про екстрадицію підозрюваного. Малиновський райсуд визнав законність вироку про екстрадицію Осмаєва; захист подав апеляцію на рішення суду першої інстанції.

Попереднє рішення суд ухвалив 3 серпня.

Нагадаємо, про те, що українські і російські спецслужби зірвали замах на Путіна, було оголошено в лютому 2012 року. Ілля Пьянзін і Адам Осман були заарештовані в Одесі після того, як у квартирі, яку вони знімали, вибухнула саморобна бомба. За версією слідства, під час вибуху загинув третій учасник банди, росіянин Руслан Мадаєв.

У квітні 2012 року Лефортовський суд у Москві виніс рішення про заочний арешт Осмаєва і Пьянзіна, а ФСБ заочно звинуватила Доку Умарова в підготовці замаху на Володимира Путіна. Генпрокуратура РФ направила в Україну запит про екстрадицію підозрюваних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram