ГоловнаПолітика

Співробітників КМДА попередили про можливі звільнення, - Пузанов

Скорочення числа київських чиновників допоможе тільки на зарплатах заощадити 15 мільйонів гривень.

Співробітників КМДА попередили про можливі звільнення, - Пузанов
Фото: Макс Левин

Уже у вересні в Київській міській адміністрації почнеться процес реорганізації, багато чиновників позбавляться своїх робочих місць. Про це заявив заступник голови КМДА Олександр Пузанов.

За його словами, робота з оптимізації структури КМДА нині на завершальному етапі. "Вже затверджено штатний розклад нових структурних підрозділів. Співробітників попередили про можливе звільнення. Після реорганізації в КМДА залишиться 20 підрозділів у статусі юридичних осіб", - пояснив заступник Попова.

За його словами, після кадрової перестановки суттєво скоротиться кількість керівного складу. "У кожному підрозділі залишиться не більш ніж три заступники керівника (у тому числі один перший заступник). Не пізніше жовтня ми перейдемо до організаційної структури, що складається з департаментів", - зазначив він.

"У жовтні ми повністю завершимо реорганізацію. Коли цей процес закінчиться, витрати на утримання КМДА тільки по фонду оплати праці зменшаться більш ніж на 15 мільйонів гривень".

Попри це, реформа ніяк не позначиться на кількості заступників голови КМДА. Нагадаємо, нині в Олександра Попова шість заступників.

За словами Пузанова, можливо після кадрових перестановок дещо зміняться сфери відповідальності кожного заступника. "Структура підпорядкування департаментів і персоналії їх керівників обговорюємо. Можна говорити про те, що голова міської адміністрації не буде безпосередньо курувати роботу якоїсь окремої сфери. Йому будуть опосередковано підкорятися всі сфери - через заступників, які, своєю чергою, відповідатимуть за роботу підрозділів, - розповів Пузанов. - Так, наприклад, сфера транспорту, якою нині займається Олександр Попов, буде підпорядкована Анатолію Голубченкові".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram