ГоловнаПолітика

Адвокати Іващенка здивовані суворістю покарання своєму підзахисному

Суд дав більший термін посібникові, ніж організаторові злочину.

Адвокати Іващенка здивовані суворістю покарання своєму підзахисному
Фото: unian.net

Адвокати Валерія Іващенка здивовані тим, що Печерський райсуд Києва засудив екс-заступника міністра оборони, який проходить у справі посібником, до суворішого покарання, ніж організатора злочину - колишнього керуючого санацією Феодосійського судномеханічного заводу Сергія Міхеєва.

Про це адвокати Іващенка заявили на засіданні з приводу апеляції на його вирок.

"Ніколи не зустрічав у судовій практиці, щоб посібникові злочину суд призначав більше покарання, ніж організаторові", - сказав адвокат Борис Нечипоренко.

Він зазначив, що державне обвинувачення, розуміючи, що їхня версія про вчинення Іващенком злочину, передбаченого частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу (перевищення влади або службових повноважень), не підтверджується, у самому кінці розгляду справи в Печерському райсуді висунула додаткові звинувачення в пособництві у вчиненні злочину Міхеєвим.

Адвокат Іващенка Сергій Фролькіс і собі зазначив, що насправді Іващенко не вступав у змову з керівником санації, а лишень припустився помилки через недосвідченість, ухвалюючи проект плану санації заводу.

"Це був перший план санації в нього, у нього немає економічної освіти, він технік, і він трохи допустив помилку, невелику, але говорити, що він діяв навмисне і був посібником керівника санації, - безпідставно", - сказав він.

Нагадаємо, 12 квітня Печерський райсуд Києва засудив Іващенка до п'яти років позбавлення волі за зловживання службовим становищем під час підписання в листопаді 2009 року плану санації щодо реалізації цілісного майнового комплексу Феодосійського судномеханічного заводу.

При цьому Міхєєва засуджено до трьох років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram