ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Луценко не хоче "розхитувати човен" через списки опозиції

Нардепи повинні йти за повторним мандатом у мажоритарні округи, вважає він.

Луценко не хоче "розхитувати човен" через списки опозиції
Архив
Фото: EPA/UPG

Лідер "Народної Самооборони" Юрій Луценко не вважає, що під час формування списку Об'єднаної опозиції його партію обділили.

Про це він сказав "Обкому".

"Я щиро вважав і думаю, що у сформованій на 2010-2012 роки ситуації недовіри до опозиції депутати здебільшого повинні були піти за повторним мандатом у мажоритарні округи. Зважаючи на це, я просив Турчинова дати таку можливість депутатам НС як "узгодженим кандидатам". Виняток - Юрій Гримчак, донецький за походженням і підвішений кримінальною справою за активну громадянську позицію", - сказав він.

Це прохання, за словами Луценка, вислухали, а згодом запропонували розглянути можливе висунення дружини екс-міністра Ірини.

"Я порадився з нею і зрозумів, що вона готова не до представництва прізвища, а до серйозної роботи у ВР. Я дав згоду", - повідомив він.

"Після цього дізнався про список, після його ухвалення з'їздом, - розповів Луценко. - Усі свої думки про "плюси" і "мінуси" списку я вже висловив, зокрема й письмово, а більш широко - керівництву штабу та Юлії Тимошенко. Тепер же розхитувати єдиний човен альтернативи мафії пізно. Потрібно перемагати і робити висновки.

Єдиною "антиянучарською" силою політик назвав Об'єднану опозицію, однак додав, що "з деякою натяжкою опозицією можна вважати й "УДАР".

"Усе інше - розпорошення голосів в інтересах владної мафії", - вважає він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram