ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

ЦВК завершує приймати документи на вибори

Через п'ять днів, які необхідні комісії для розгляду документів, стане відомим остаточний перелік учасників виборів.

ЦВК завершує приймати документи на вибори

Центрвиборчком у понеділок завершує прийом документів від партій і кандидатів у мажоритарних округах для реєстрації їх на виборах.

Прийом перших документів для реєстрації кандидатів почався вже з першого дня виборчої кампанії - 30 липня.

Законом "Про вибори народних депутатів України" встановлено вичерпний перелік документів, необхідних для реєстрації кандидатів.

Зокрема, партії повинні подати заяви про реєстрацію кандидатів, копії свідоцтва про реєстрацію партії та її статуту, рішення вищого керівного органу про висунення кандидатів у депутати, виборчий список кандидатів, який повинен містити відомості про висунутих осіб: про освіту, посади, місце проживання, партійність, наявність чи відсутність судимостей.

Окрім цього, подаються заяви осіб, включених до виборчого списку партії, про згоду балотуватися кандидатом від цієї партії із зобов'язанням у разі обрання депутатом припинити діяльність, несумісну з депутатським мандатом.

Також подаються декларації про майно, доходи та витрати, а також документ про внесення грошової застави. Крім цього, ЦВК реєструє кандидата в депутати, який балотується в одномандатному окрузі як самовисуванець, за умови пред'явлення ним особисто паспорта або тимчасового посвідчення громадянина України й інших передбачених законом документів.

ЦВК ухвалює рішення про реєстрацію або про відмову зареєструвати кандидатів у депутати щонайпізніше протягом 5 днів із дня прийняття документів.

Відсутність будь-яких передбачених законом документів дає підстави Центрвиборчкому відмовити в реєстрації.

Нагадаємо, виборча кампанія стартувала 30 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram