ГоловнаПолітика

Тейшейра розповів про самопочуття Тимошенко

Екс-прем'єр здалася послу ЄС у пригніченою.

Тейшейра розповів про самопочуття Тимошенко
Фото: telegraf.by

Посол Євросоюзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра після зустрічі з Юлією Тимошенко повідомив, що вона перебуває в доволі пригніченому емоційному стані.

"Ми обговорювали політичну ситуацію в Україні, її бачення цієї ситуації, як вона бачить розвиток відносин між Україною та ЄС сьогодні та в майбутньому, а також говорили про стан її здоров'я", - сказав посол журналістам у суботу біля ЦКЛ № 5, після зустрічі з Тимошенко.

Він зазначив, що екс-прем'єр перебуває в доволі пригніченому емоційному стані.

"Вона в доволі пригніченому стані, що зрозуміло, адже вона понад рік перебуває у в'язниці, проти неї порушують все нові і нові кримінальні справи. Це не сприяє поліпшенню стану здоров'я, оскільки створює нервову емоційну ситуацію. Але вона дуже сильна жінка й добре тримається", - зазначив дипломат.

Посол також висловив задоволення тим, що отримав змогу зустрітися з Тимошенко і нагадав, що просив про цю зустрічі більш ніж рік.

За його словами, він більше слухав, аніж запитував, оскільки приїхав "радше як друг".

Відповідаючи на запитання, чи змінилася його оцінка ситуації в Україні після спілкування з Тимошенко, Тейшейра відповів: "Мені не потрібно було з нею зустрічатися, щоб побачити погіршення ситуації в Україні. Але я сподіваюся і сподіватимуся, що моє враження неправильне".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram