ГоловнаПолітика

Шкляр розповів про свою роль в об'єднанні опозиції

Письменник відмовився йти в депутати.

Шкляр розповів про свою роль в об'єднанні опозиції
Фото: Макс Левин

Письменник Василь Шкляр, який іде в політику як висуванець від Української платформи "Собор", на прес-конференції зазначив, що є прихильником Об'єднаної опозиції та об'єднання опозиційних сил.

Він розповів, як звертався до лідерів "Батьківщини", "Фронту змін" і "Громадянської позиції" із закликом об'єднатися, і в підсумку саме ці лідери, до яких він звернувся, виявилися в Об'єднаній опозиції.

"Ви напевно знаєте, що я робив заяви, що не піду у Верховну Раду. Я вже говорив, що мій соціальний, громадянський статус у суспільстві вищий за депутатство в нашому парламенті. Це не тому, що я зневажливо ставлюся до цієї посади, а через те, що дискредитоване звання народного депутата у нас в Україні", - зазначив В. Шкляр.

Письменник також повідомив, що йому робили багато пропозицій іти в парламент у тій чи іншій команді, і він категорично відмовлявся.

"Ви знаєте, що я є прихильником Об'єднаної опозиції і власне об'єднання опозиційних сил. Цього року на Майдані Незалежності в День соборності України мене запросили провідні політики сказати своє слово, і я саме там закликав їх до об'єднання. Я сказав, що "Батьківщина" сама здатна звільнити навіть Юлію Тимошенко. Тож, чи слід йому йти в парламент?

Так само Яценюку я сказав, що коли він піде сам, то не буде ні фронту, ні змін.

Я закликав свого земляка Анатолія Гриценка відкинути амбіції й піти єдиною колоною, оскільки його поважають у нашому суспільстві. Але чого варті всі його достоїнства, якщо він піде самостійно?

Власне в підсумку ми бачимо, що так і сталося. Саме ці лідери, до яких я звернувся, виявилися в складі Об'єднаної опозиції", - наголосив В. Шкляр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram