ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

"УДАР" просить суд вплинути на рішення ЦВК щодо Тимошенко і Луценка

Заяву до суду вже подали.

"УДАР" просить суд вплинути на рішення ЦВК щодо Тимошенко і Луценка
Фото: klichko.org

Партія "УДАР" подала заяву про залучення як третьої особи в позові ВО "Батьківщина" до Центральної виборчої комісії щодо оскарження відмови в реєстрації кандидатами в народні депутати Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.

Як повідомили в прес-службі "УДАРу", про це заявив керівник юридичного департаменту партії Валерій Карпунцов.

Він зазначив, що 9 серпня 2012 року в Київський апеляційний адміністративний суд від "Батьківщини" подано адміністративний позов до Центральної виборчої комісії щодо оскарження відмови в реєстрації кандидатами в народні депутати на чергових виборах 28 жовтня 2012 року Тимошенко і Луценка, висунутих у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі та включених у виборчий список цієї політичної сили.

Нині претензій до ЦВК немає, тому що якби вони зареєстрували Тимошенко та Луценка, то порушили би закон про вибори.

— голова Комітету виборців України Олександр Черненко

Партія "УДАР" в особі її представника в ЦВК В. Карпунцова подала заяву про залучення до участі в зазначеній справі як третьої особи з боку позивача - ВО "Батьківщина", наголосили в прес-службі.

"Наша політична сила виступає проти звуження виборчих прав політичних в'язнів Тимошенко і Луценка. Ми вважаємо, що Центральна виборча комісія не має права обмежувати їхні права на реєстрацію кандидатами в народні депутати України", - заявив керівник юридичного департаменту "УДАРу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram