ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Луценко закликає українців бути людьми і голосувати за опозицію

Екс-міністр виголосив своє останнє слово.

Луценко закликає українців бути людьми і голосувати за опозицію
Фото: Макс Левин

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко у своєму останньому слові на суді закликав українців проголосувати за опозицію і боротися за свій вибір.

Текст останнього слова публікує сайт "Народної Самооборони".

"Стан справ у нашій країні нагадує радше купу гною, обнесену колючим дротом, ніж демократію", - вважає політик.

На його думку, змінювати ситуацію можна лише тоді, коли кожен українець усвідомлює свої зобов'язання перед країною.

"Це означає, що дати мафії бій, усіма доступними способами відстоювати свої права і переконання - означає виграти! Не важливо - сьогодні чи завтра. Бій, активний спротив у кожнім разі означає залишитися вільною людиною. І це робить перемогу неминучою", - заявив Луценко .

"Так, ми маємо неідеальну опозицію, - визнає Луценко. - Згоден із тими, хто критикує спрощеність і популізм її програми, хто незадоволений її списками. Але попри все це - в Об'єднаній опозиції представлені політики, а не олігархи та гангстери. Її лідери робили помилки, але не перетворювали Україну на ЗАТ "Межигір'я", де все належить владній Сім'ї. З програмою опозиції можна сперечатися, а не збирати вибиті зуби зламаними руками".

"Вибір між Партією регіонів і "Батьківщиною" - це не вибір між двома політичними силами. Це вибір між мафією та демократією. Демократію можна вдосконалювати і навіть відправляти у відставку. Мафію можна тільки перемагати. І це справа не Юлії Тимошенко, Арсенія Яценюка, Віталія Кличка, Анатолія Гриценка чи Юрія Луценка. Це справа кожного, хто хоче жити, а не виживати в Україні", - вважає політик.

За його словами, влада Януковича забрала в українців майже всі права, крім права на особистий вчинок.

"Результат виборів залежить уже не від політиків, а від громадян України. Оминути цей вибір неможливо. Для багатьох громадян цей вибір буде важким. Але життя вчить, що тільки те, що важко, те й важливе по-справжньому. Дати бій мафії - означає не просто зробити вибір на користь Об'єднаної опозиції на цих парламентських виборах. Це означає отримати те, чого не може дати вам ніхто, - стати вільною людиною", - заявив Луценко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram