ГоловнаПолітика

Тимошенко дозволили зустрітися з Тейшейрою

Візит посла ЄС досі ніяк не міг відбутися в силу тих чи інших причин.

Тимошенко дозволили зустрітися з Тейшейрою
Фото: Макс Левин

Державна пенітенціарна служба задовольнила прохання Юлії Тимошенко і дозволила їй побачення з головою представництва Євросоюзу в Україні Жозе Мануелем Пінту Тейшейрою.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Відповідний дозвіл Тимошенко отримала винятково на підставі своєї заяви.

Згідно з повідомленням, Тимошенко наполягала на зустрічі з Тейшейрою, посилаючись на наявність попередніх домовленостей, і вимагала дозволу на побачення, незважаючи на висновки українських і німецьких лікарів, які рекомендували їй на певний час утриматися від будь-яких побачень.

Із боку Тейшейри ніяких звернень про надання побачень із Тимошенко не надходило.

У повідомленні також наголошено, що Пенітенціарна служба не зобов'язана займатися організацією побачень з ув'язненими або засудженими особами, а тільки в рамках чинного законодавства надає відповідні дозволи на їх проведення.

Пенітенціарна служба також нагадує, що 9 серпня Тимошенко відмовилася від участі в відеоконференції з американським судом у справі про стягнення з неї боргу компанії ЄЕСУ перед американською компанією UTICo, посилаючись саме на рекомендації лікарів про обмеження кількості побачень.

Нагадаємо, 24 липня Пенітенціарна служба дозволила Тимошенко побачення з Тейшейрою, проте посол не зміг з нею зустрітися, оскільки його не поінформували про дату побачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram