ГоловнаПолітика

Чорновіл: життю Януковича загрожує небезпека

Чорновіл: життю Януковича загрожує небезпека
Фото: liga.net

Народний депутат України Тарас Чорновіл заявляє, що Президент України Віктор Янукович побоюється за своє життя.

"Знаєте, Януковичу потрібно ще дожити до виборів і бажано не тільки політично, а просто дожити. Він занадто багатьом "своїм" зробив шкоду...", - сказав він.

"Янукович боїться не чужих, не БЮТ боїться, ви ж розумієте. Знаєте, я раніше посміювався над цими його страхами, а потім зрозумів. Він дуже добре знає, з ким працює", - констатував Чорновіл.

Він переконаний, що страхи Президента не безпідставні. "Ні, не безпідставні. І думаю, що шанси не дожити до президентських виборів у нього дуже великі. А якщо і дожити, то опинитися в ситуації, коли свої ж люди дуже серйозно профінансують, щоб у Верховній Раді, перед виборами, трапилося те саме, що і в Кучми, що він втратив більшість. Це теж може статися", - зазначив він.

Він нагадав, що тоді "Кучма був упевнений - у нього більшість трохи не дотягувала до 300 голосів, усі були начебто лояльні ...".

"Ось те саме за рік-півтора до виборів може відбутися у Януковича. Причому фінансуватимуть це свої ж - донецькі. Я не беруся прогнозувати хто. Ще може все змінитися, і я не хочу людям неприємності робити, але це будуть свої", - вважає він.

"Думаю, що один із цих двох сценаріїв Януковича очікує. Він повернув цих людей у 1990-ті, коли вони теж боялися за своє життя. Друге, він створив невпевненість у майбутньому, економічному. Постійний переділ майна тощо. Він створив негативну економічну атмосферу в країні, і закрив дорогу на Захід, де в них тільки й можливий нормальний бізнес. За таке там убивають. Вони втратили десятки мільярдів уже. Те, що їм дають заробити на якихось там тендерних процедурах, з одним учасником, притому, що змушують серйозно ділитися, - це не враховується", - сказав він.

На запитання, чи стане Україна державою, де править одна сім'я, як, наприклад, Алієви в Азербайджані, Чорновіл відповів: "Ні, я думаю, цього не буде, точно. Ну хіба що вони між собою ще раз домовляться на наступні вибори. Але, думаю, Янукович їм аж надто великий тягар. Просто переграти його у відкритій грі якось не звикли. Легше вбити".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram