ГоловнаПолітика

Томенко вважає позачергові місцеві вибори тестом для українців

Голосування відбудеться 9 вересня.

Томенко вважає позачергові місцеві вибори тестом для українців
Фото: Макс Левин

Віце-спікер Микола Томенко вважає позачергові місцеві вибори, призначені на 9 вересня, тестом для українців перед парламентськими виборами.

Про це йдеться в повідомленні його прес-служби.

Віце-спікер нагадав, що парламент призначив на 9 вересня позачергові місцеві вибори у 86 населених пунктах, зокрема, обиратимуть мера Алупки (Крим) і Южноукраїнська (Миколаївська область).

Він підкреслив, що процедура виборів сільських, селищних і міських голів найбільше схожа на процедуру виборів народних депутатів у мажоритарних округах.

"Томенко зазначає, що проведення передвиборної кампанії, організація голосування в день виборів 9 вересня й оголошення результатів виборів сільських, селищних і міських голів стане своєрідним сигналом і попереднім тестом для українського суспільства напередодні виборів до парламенту 2012 року", - йдеться в повідомленні.

Він наголосив, що перебіг кампанії позачергових місцевих виборів вартий уваги і громадськості, і засобів масової інформації.

Нагадаємо, 12 липня Центральна виборча комісія додатково перерозподілила 2 211,5 тис. гривень, а 21 червня - 2 613,8 тис. гривень на підготовку та проведення позачергових місцевих виборів, призначених на 9 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram