ГоловнаПолітика

Керувати доопрацюванням закону про мови доручили Богатирьовій

Віце-прем'єр пообіцяла збалансовано забезпечити мовні потреби всіх громадян України.

Керувати доопрацюванням закону про мови доручили Богатирьовій
Фото: Макс Левин

Робочу групу "для вдосконалення законодавства щодо використання мов в Україні", яку Президент Віктор Янукович доручив створити Кабміну, очолить голова МОЗ Раїса Богатирьова.

Разом із дорученням про створення такої групи на сайті Президента з'явилося і повідомлення, де Богатирьова розповіла про її завдання.

Серед них, за її словами, - розробка "сучасного, актуального мовного законодавства, яке збалансовано забезпечить мовні потреби всіх громадян України".

Вона зазначила, що одним із головних завдань робочої групи буде розробка змін до ухваленого 3 липня парламентом Закону «Про засади державної мовної політики".

"Робоча група працюватиме над створенням документа, який би забезпечив розвиток і повноцінне функціонування української мови, а також гарантував вільний розвиток і використання інших рідних мов для громадян України", - сказала вона.

Вона зазначила, що робоча група стане тим майданчиком, де можна буде узгодити питання розвитку сучасного мовного законодавства в стратегічному вимірі.

"Учасники робочої групи працюватимуть над розробкою Державної програми всебічного розвитку та функціонування української мови", - також додала Богатирьова, зазначивши, що ця програма буде максимально сприяти розвитку української мови. Також буде створено Наглядову раду, яка відслідковуватиме, як швидко й ефективно програму втілюють у життя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram