ГоловнаПолітика

СБУ: б'ютівець Соколов не прийшов на допит у справі "дніпропетровських терористів"

Нардепа вже допитували у цій справі місяць тому.

СБУ: б'ютівець Соколов не прийшов на допит у справі "дніпропетровських терористів"
Фото: job-sbu.org

Нардеп від БЮТ Михайло Соколов не з'явився в середу на допит до слідчого СБУ у справі "дніпропетровських терористів".

Про це заявив начальник Головного слідчого управління СБУ Іван Дерев'янко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Соколова допитували в будівлі СБУ Дніпропетровської області 9 липня в присутності його адвоката Бондаря. Сьогодні ми його викликали на допит, але він не з'явився, стверджуючи, що подумає, приходити йому чи ні", - сказав Дерев'янко.

Нагадаємо, сьогодні з'явилася інформація про те, що підозрювані у вчиненні квітневих вибухів у Дніпропетровську 2011 року були консультантами Соколова для проведення виборчої кампанії-2012.

За словами Дерев'янка, в середу Соколову запропонували з'явитися в центральний апарат спецслужби або в Дніпропетровське управління, залежно від того, де він перебуває.

"Якщо він не з'явиться, Кримінально-процесуальним кодексом передбачено процедури, пов'язані з неявкою свідків та інших учасників процесу, в тому числі примусовий привід свідків. Але потрібно враховувати той факт, що він є народним депутатом України, тому існує особлива процедура й особливий порядок, зокрема повторне запрошення", - пояснив він.

При цьому Дерев'янко додав, що слідчий не обмежений у визначенні місця і часу проведення слідчої дії.

"Якщо Соколов не з'явиться, будемо запрошувати ще раз. Законом також визначено процедуру запрошення свідка чи іншого учасника процесу і в телефонному режимі, і повісткою або телеграмою", - розповів співрозмовник агентства.

Дерев'янко акцентував увагу на тому, що слідчі роз'яснили депутатові: за законом громадянин зобов'язаний з'явитися до слідчого для дачі свідчень у кримінальній справі.

Відповідаючи на запитання про те, чи може бути змінено процесуальний статус Соколова у цій справі, начальник ГСУ СБУ сказав: "Питання про його статус вирішуватимемо після проведення додаткового допиту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram