ГоловнаПолітика

СК РФ: Грузія переодягала українських найманців у російську форму для сцен насильства

У Росії продовжують розслідування "злочинів Саакашвілі".

СК РФ: Грузія переодягала українських найманців у російську форму для сцен насильства
Фото: nr2.ru

Слідчий комітет Росії (СК РФ) встановив, що влада Грузії використовувала українських найманців для дискредитації російських солдат під час збройного конфлікту в Південній Осетії 2008 року.

Про це в середу повідомив офіційний представник СК РФ Володимир Маркін.

Слідство нібито отримало свідчення про те, що після того, як російська армія почала витісняти грузинські війська з Цхінвалі, керівництво Грузії зробило спробу створити негативний образ російського солдата.

Російські слідчі отримали свідчення, що до вступу російських військ у місто Горі, для пропаганди і введення в оману жителів Грузії та світової спільноти, "українських найманців переодягли у форму російської армії та за їхньою участю монтували фото- та відеокадри про нібито факти насильства і мародерство з боку російських солдат щодо мирного населення, яке проживає в грузинських селах".

"Виходячи з того, що вищі посадові особи Грузії і військові начальники грузинських силових структур різного рангу, винні в цих злочинах, відповідно до норм міжнародного права, не можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності в Російській Федерації, а Грузія відмовляється це робити, російські компетентні органи роблять кроки для ініціювання процедури розслідування в Міжнародному кримінальному суді", - уточнив Маркін.

Висновки СК нібито підтверджують покази понад двох тисяч військовослужбовців НД РФ, аналіз документів більш ніж 50 російських військових частин і з'єднань, які брали участь в операції з примусу Грузії до миру.

Нагадаємо, в середу, 8 серпня, виповнюється чотири роки з початку грузино-південно-осетинського збройного конфлікту, внаслідок якого Південна Осетія і Абхазія оголосили себе незалежними державами, а Грузія і Росія розірвали дипломатичні відносини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram