ГоловнаПолітика
Спецтема
Горячие точки Киева

Головну дозвільну документацію на скандальні будівництва Києва сфальсифіковано, - Куликов

У кожній кадастровій справі лежить документ, який підтверджує, що Мінкульт не заперечує проти будівництва в буферній зоні Софії Київської.

Головну дозвільну документацію на скандальні будівництва Києва сфальсифіковано, - Куликов
Фото: Дмитрий Алексеенко

"Проте в Міністерстві культури таких дозволів не видавали", - розповів LB.ua народний депутат Кирило Куликов.

Він повідомив, що про це народні депутати довідалися під час роботи Тимчасової слідчої комісії щодо прийняття протиправних земельних рішень Київською міською радою з 2007-го по 2010 рік.

"У буферній зоні Лаври ситуація ще більш-менш, а щодо Софії Київської - там повний морок. Виділено 55 ділянок під забудову, при цьому немає навіть опорного плану (план, на якому показано актуальну для терміну проектування топографічну та господарську ситуацію об'єкта планування, - LB.ua)", - прокоментував депутат.

Він розповів, що в цій частині міста земля не може передаватися у власність приватним особам. "Там можна тільки проводити розкопки і таке інше, а будь-які зміни, які стосуються цієї землі, вимагають узгодження з Міністерством культури та з Комісією з питань охорони культурної спадщини, - пояснив Куликов. - Коли ми звернулися до представників Головного управління земельних ресурсів міста Києва з питанням, чому цю землю віддано під будівництво, вони надали нам висновок Мінкульту на кожну з ділянок. Але коли ми прийшли в Мінкульт, виявилося, що в них були абсолютно інші висновки".

Куликов вважає, що ці факти свідчать, що найголовнішу дозвільну документацію (дозволи Мінкульту й інші погодження) на земельні ділянки в центрі Києва в цих справах сфальсифіковано.

Докладніше про це читайте в інтерв'ю Кирила Куликова LB.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram